Sastanak 21.11.2011.

petak, 25. studenoga 2011.

Zdravo :) 
Na ovom sastanku Interacta, osim nas, Interactovaca, sudjelovali su i dr.sci.dr vet.med. Davorin Lukman, ing.diz. Ignac Klarić i ravnateljica Prve Gimnazije Varaždin Janja Banić. 


Pošto se bliži rok prijava na razmjene, razgovarali smo o tome. Za dugoročnu razmjenu (long term exchange) je sljedeća situacija. Svi koji žele ići, trebaju predati aplikacije do 1.12. Službeni rok je 15.12. ali zbog slanja aplikacija u Zagreb i svega ostaloga, rok je pomaknut. Zainteresirani, svoje aplikacije predajte što prije na Interact sastanak 28.11.! Na stranici Rotaryja možete naći sve potrebne informacije, downloadati sve obrasce. Što se tiče ocjena koje vam trebaju za aplikaciju, gospodin Lukman je rekao da se to mora još provjeriti jer ocjene neće biti još zaključene za vrijeme predavanja aplikacije, ali bi bilo dobro da zadnje problematične probate ispraviti ;). Što se tiče kratkoročne razmjene, rokovi su otprilike isti, nismo dobili baš previše informacija, ali radi se o raznim kampovima od 15 dana širom svijeta, sve dodatne informacije opet možete naći na Rotary stranici.


Bliže nam se Rotaract AIDS Awareness Day i Božićna košarica, pa i tu sudjelujemo :)
Raspored smjena i svega ostaloga možete naći na ovoj stranici.

Volonteri koji volontiraju u udruzi 
Uz tebe sam - nosite fotoaparat, da se slikamo, pa onda pošaljemo neke slike Rotaryju :)

Bliži nam se i Božićni sajam. Sve ideje su dobrodošle, izrađivali budu se razni ukrasi, čestitke, i suhi kolačići (ne s kremom zbog sanitarne inspekcije). Svi prihodi od tog Božićnog sajma idu u humanitarne svrhe. Naime, naša škola ima jednu učenicu koja je jako slabog financijskog stanja, doslovce nema ništa za svakodnevnu prehranu. Interact se priključio vijeću učenika i odlučili smo pomoći toj curi i ove godine. Mislim da će im financijska pomoć jako dobro doći, a i da će ipak provesti blagdane u sretnom ozračju, što svatko zaslužuje.
Gospodin Lukman nas je izvjestio i o događaju u organizaciji Rotary kluba Varaždin. Radi se o humanitarnom koncertu za djecu leptire, koji se održao 20.11.2011. U HNK Varaždin nastupio je
 Stefan Milenković, poznati virtuoz na violini, koji je uspio napuniti cijelu dvoranu. Sve je to smisao Rotaryja i Interacta, pa mi zapravo isto pokušavamo slijediti stope Rotary kluba kako bi uspjeli pomoći ostalima.


Uf, ovo je ispalo jako dugačko, nadam se da ste uspjeli doći do kraja, see you soon :).

0 komentari:

Objavi komentar